A venit primăvara, și odată cu ea, timpul pentru amenajarea gazonului verde și sănătos!

Pentru peluzele existente, AGRODOR recomandă aplicarea fertilizantului cu eliberarea controlată GRANUPERMANENT CRF Universal 22+5+9. Acesta regenerează gazonul după iarnă și uniformizează culoarea.

De ce GRANUPERMANENT CRF Universal 22+5+9?

În sezonul de primăvară, gazonul are nevoie de hrană bogată în Azot. Acest element asigură un start sănătos și o creștere intensivă. 43% din Azotul învelit asigură o hrănire îndelungată a gazonului timp de 3-4 luni. Restul 57% de Azot acționează direct și rapid, gazonul căpătând culoare vie în scurt timp.

Când se aplică?

Odată ce solul este suficient de uscat, este timpul să începem munca sezonieră. Pentru a obține rezultatul dorit, un gazon verde și dens, lucrările trebuie să înceapă înaintea perioadei vegetative a plantelor. În cazul nostru, mai devreme ca iarba să înceapă să crească.

De ce fertilizanții cu eliberare controlată sunt mai buni decât NPK?

În cazul fertilizanților CRF, macroelementele se eliberează lent și constant datorită stratului de polimer în care sunt învelite îngrășămintele. Ca urmare, în funcție de temperatura solului, nutrienții necesari plantei se eliberează treptat, oferindu-i suport pe toată perioada de creștere.